Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
22.11.16: Svenskernes appetit på økologi er eksploderet de seneste år, og de er vilde med økologiske produkter fra Danmark. Eksporten af danske øko-varer til svenske butikshylder er således fordoblet på fem år. I sidste uge drog 25 danske øko-virksomheder med Økologisk Landsforening til Malmø i et rekordstort fremstød på Nordic Organic Food Fair for at udnytte det voksende eksportpotentiale i bl.a. Sverige.
Læs mere
22.11.16: Når fagmessen Madværkstedet åbner 21.-22. marts i Lokomotivværkstedet i København, bliver det med solid opbakning fra fødevarebranchen. Fire måneder før start nærmer messen sig udsolgt.
14.11.16: Økologisk Landsforening igangsætter nu økologernes mest ambitiøse satsning, siden udvikling af Ø-mærket for 25 år siden. De økologiske landmænd, virksomheder, forbrugere og andre ildsjæle udvikler sammen et nyt mærke for fremtidens økologi. Mærket skal løfte økologi på områder som klima og socialt ansvar og gør det let at købe dansk, lokalt og bæredygtigt. Og det skal hedde Dansk Økologi.
25.11.16: Danmark skal være foregangsland for bæredygtig industriel produktion af insekter til foder og fødevarer. Nyt projekt i Innovationsfonden vil anvende organiske rester og spildprodukter til at opdrætte insekter i industriel skala.
22.11.16: Antibiotikaforbruget til danske dyr er fortsat faldet i 2015, især fordi svin får en stadig mindre mængde antibiotika. Det viser den årlige DANMAP-rapport fra Statens Serum Institut, DTU Veterinærinstituttet og DTU Fødevareinstituttet, som i år udgives for 20. gang.
25.11.16: Fra 2009 til 2014 har danske brødproducenter skåret over 100 ton salt væk fra den årlige produktion af færdigpakkede hvedebrød og rugbrød. Samlet set er det dermed lykkedes producenterne at sænke saltindholdet i industribrød med ti procent. Det viser en undersøgelse, som Fødevarestyrelsen har bedt DTU Fødevareinstituttet om at lave.
23.11.16: Saltindholdet i en klassisk Danbo-ost kan reduceres med 25 procent, uden at det påvirker smagen eller teksturen negativt. Og det kan igen medvirke til, at osten i fremtiden kan få Nøglehulsmærket. Det viser ny forskning ved DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug ved Aarhus Universitet.
25.11.16: Nyudviklet emballageløsning fra Danapak Flexibles afskaffer nu den periode, som ultrafiltreret hvid ost hidtil har måttet henstå, før man kunne tilføre salt til produktet. Førende uafhængig ekspert slår fast, at osten bliver bedre med den ny metode og er begejstret for forenklingen i produktionsprocessen, som vil spare i tusindvis af timer.
22.11.16: Danske Bodylab Nutrition noterer stor succes med berigede fødevarer i Danmark og Sverige og virksomheden sætter nu ind på de øvrige nordiske markeder. Det er led i en ny strategi om at markedsføre berigede fødevarer - såkaldte ”Fit Lifestyle”-produkter - til den almindelige forbruger frem for blot til sportsfolk.